Találmány & Know-how & Termékek

Mobil fa-brikettáló berendezés (MWBM)


Lakker Kft. (Ltd) Hungary/Szeged elindított egy fejlesztést, amelynek célja a bárhol keletkező fahulladék energetikai célra történő feldolgozása. A fahulladék mint alapanyag lehet erdészeti, fűrészüzemi, faipari, vagy energia ültetvényről stb. A végtermék fa-brikett, mely a felhasználás és/vagy az értékesítés helyére gazdaságosan szállítható és tárolható. A fejlesztés eredményeként létrejött egy szabadalmaztatható találmány, de több találmány/szabadalom is lehetséges.

A találmány szerinti fahulladék feldolgozó berendezés (MWBM) „egy mobil konténer méretű eszköz/gyár”, amely a helyszínre szállítható és működtethető. Az MWBM saját vagy külső energiaforrással dolgozza fel a fahulladékot bármilyen aprítékból, nedvességtartalomtól függetlenül készít fa-brikettet a helyszínen.

A fejlesztéshez valamint a sorozatgyártáshoz partnereket, felhasználókat, befektetőket keresünk. A felhasználók erdészeti és faipari cégek, energiaültetvények, vállalkozások, stb. A fejlesztés eredményeként létrejövő berendezés sorozatban gyártható, illetve eladható.

Az eddigi piackutatás szerint bőségesen van felhasználható fa energia alapanyag. Ezek jelentős része tönkremegy az erdőkben és a faipari cégeknél. Az MWBM használatával az energia ültetvények nagyobb teret kaphatnak. A fa brikett felhasználása és értékesítése megoldott (lakosság, ipar, erőművek, stb).

A találmány szerinti mobil fa-brikettáló egy új berendezés.
Az MWBM fejlesztésének előkalkulációja elkészült. Az MWBM az iparban meglévő egységekből és alkatrészekből készül, csupán az eddigi gyakorlattól eltérő módon. A teljesítményre, hatékonyságra, megtérülésre a fejlesztés első szakasza után lehet pontos választ kapni.

Biztonsági vitrin nagyértékű tárgyakhoz


A szakemberek, a múzeumok, a kiállításokat rendezők és az érdeklődök figyelmébe ajánljuk az általunk létrehozott és gyártott kiállító vitrint.

A kiállító vitrin alkalmas műtárgyak és nagyértékű tárgyak (pl. ékszerek) biztonságos védelmére. A kiállító vitrin olyan műszaki megoldással készül, amely megakadályozza a kiállított tárgy eltulajdonítását. A kiállító vitrin több biztonsági fokozattal készül, a legegyszerűbbtől a legbiztonságosabb kivitelig amely golyó vagy robbantásálló.


Biztonság.


A kiállító vitrin elsődlegesen a mechanikus védelmet biztosítja a konstrukció és a felhasznált anyag alkalmazásával. A kiállító vitrin kiegészíthető elektronikus védelmi és riasztó rendszerekkel.


Méret és forma.


A kiállító vitrin bármilyen méretben és formai kialakítással gyártható. A formát, a felhasznált anyagokat, a színt a kiállítás tervezője, illetve a felhasználó határozza meg.

Vitrin

Alacsony vagy magas üvegezés.

A kiállító vitrin alacsony (2/a) vagy magas (2/b) üvegezéssel készül. Magas üvegezésnél felső világítótestet (5) javasolunk.


Klimatizálás.


A kiállító vitrin egyik változata (2. ábra) klímaszekrényként is alkalmazható. Az alapszekrényben (1) elhelyezett klímaberendezés (6) speciális kialakítása következtében a kiállító vitrinben lévő teret klimatizálja, amellyel biztosítjuk a tárgy ilyen irányú védelmét. Tehát nem kell az egész kiállító teret klimatizálni.

Kívánságra bármilyen igényt, formát ki tudunk elégíteni. Kérjen ajánlatot cégünktől. Megrendelés alapján kész vitrineket gyártunk, vagy a gyártási dokumentációt (know-how) átadjuk / értékesítjük, valamint lehetséges a közös hasznosítás, gyártás.

VitrinLakker Kft.(Ltd), 6791 SZEGED, Dorozsmai út 121. HUNGARY
Tel+fax: +36-62/541-990

www.lakker.hu
© RZ Design 2014, minden jog fenntartva.

Érvényes CSS!